
HAP Carrousel: reanimatievaardigheden deel 2
Je kunt je alleen aanmelden als je deel 1 al hebt gevolgd, of al enkele jaren deel 2 volgt.
Omschrijving
Er wordt verwacht dat je de deelvaardigheden (zie HAP carrousel deel 1) redelijk beheerst. In deze training ligt de nadruk op de diverse casuïstiek waarbinnen alle deelvaardigheden aan de orde komen. Na een inleiding ga je onder begeleiding van deskundige trainers van Ocean meteen aan de slag op twee stations:
Station 1
Dit station staat geheel in het teken van reanimatie. De reanimatie van volwassenen, kinderen en baby’s kan volgens de nieuwste richtlijnen geoefend worden.
Station 2
Drie verschillende scenario’s worden aangeboden aan een koppel van huisartsen. Hierbij gebruiken we een LOTUS-slachtoffer om verschillende ziektebeelden te simuleren en hierdoor een realistische casus. De deelnemer kan een ABCDE onderzoek doen, hierbij eventuele afwijkingen behandelen en komen tot een werkdiagnose. Indien nodig moet een infuus, medicatie en zuurstof toegediend worden. De SBARR gebruik je om de communicatie tussen de verschillende hulpverleners efficiënt en effectief te laten verlopen.
Doel
Na deze training kan de deelnemer:
- alle deelvaardigheden (zie HAP carrousel deel 1) behorende bij een reanimatiesetting, binnen diverse scenario’s adequaat toepassen;
- collega’s of andere hulpverleners tijdens een reanimatiesetting goed aansturen en ondersteunen;
- de communicatie in de overdracht naar andere hulpverleners volgens SBARR efficiënt en efficiënt.
Certificaat
Na het volgen van deze training ontvang je een NRR reanimatiecertificaat en een bewijs van deelname voor de overige vaardigheden.
Voorbereiding
Je ontvangt documentatie per mail ter voorbereiding.
Doelgroep
Deze training is voor Huisartsen (dus ook HIDHA’s en Waarnemers) en Verpleegkundig Specialisten.
Docent
Deskundige trainers van Ocean Hippocampus.
Competentiegebieden
Medisch handelen; samenwerken.
Locatie:
- OCEAN opleidingscentrum
- John F. Kennedylaan 231
- 5981 WZ Panningen