Cohesie POH-dag 2022 - 11 oktober 2022

Cohesie POH-dag 2022 - 11 oktober 2022
11/10/2022 14:00 - 21:15
Doelgroep:
Praktijkondersteuners GGZ, Praktijkondersteuners somatiek
Organisatie:
Cohesie Deskundigheidsbevordering
Locatie:
Hoeve Rosa
Inlichtingen:
deskundigheidsbevordering@cohesie.org of tel: 077-3203730
Accreditatie:
Deze dag is geaccrediteerd voor 6 punten (NVvPO). De POH-GGZ ontvangen een deelnamebewijs.

Cohesie POH-dag 2022

Een dag vól inspirerende workshops die je niet mag missen!

Omschrijving
In 2019 was de eerste POH-dag, in 2020 en 2021 kwam deze te vervallen vanwege COVID, maar nu is het zover, we kunnen weer! De onderwerpen die op de 2020-plank lagen zijn inhoudelijk aangepast, want er is veel gebeurd de afgelopen twee jaar. Een paar kreten: bewustwording gezondheid, digitalisering, hybride leren, HiX, persoonsgerichte zorg, het andere gesprek, tekort aan personeel, taakherschikking, arbeidsmigranten enz. In de workshops kom je het allemaal tegen. Bovendien zijn er twee zeer interessante en leuke keuzeworkshops én zitten we op een toplocatie!

Programma
De indeling van de groepen en het programma ontvang je ter plekke. Je volgt alle workshops, alleen uit de keuze-workshops kies je er één. In de pauze geniet je van een heerlijke warme maaltijd en is er tijd om te netwerken. Daarna zijn er nog twee workshops. We eindigen met een informeel groepsinterview met de huisarts en assistenten van praktijk Healthcare for Internationals (H4I).

Aanvang om 13.30 uur in de Hofzaal van Hoeve Rosa
Welkom en gezamenlijke aftrap om 14.00 uur

De workshoprondes zijn van : 

 • 14.30 - 15.25 uur
 • 15.30 - 16.25 uur
 • 16.30 - 17.25 uur keuzeworkshop
 • 17.30 - 18.30 uur warme maaltijd
 • 18.45 - 19.40 uur
 • 19.45 - 20.40 uur
 • 20.45 - 21.15 uur borrel en groepsinterview

De workshops

Ouderenmishandeling: dat laat je toch niet gebeuren!: Tessa Versteegde, Huisarts np

Wat is ouderenmishandeling, de signalen en risico's, cijfers, de meldcode, drempels, casuïstiek

Digibeet of neet: Jeroen Huijskens, bureau zorginnovatie

Je ziet door de bomen soms het bos niet meer. Zoveel digitale programma’s, apps en handige tools die je kunt (of moet) gebruiken. Hup, daar komt weer een nieuw programma, je wordt geschoold en je gaat terug naar de praktijk om er vervolgens nooit meer of met veel tegenzin in te werken. Terwijl je weet dat het eigenlijk toch best handig is en de huisarts dat ook vraagt en je ook best wil, maar je al in zoveel programma’s zit en de anderen doen het ook niet en je eigenlijk niet meer weet hoe het moet en en en ..ja hoe dan! Deze workshop gaat over implementatie barrières, het proactief aanpakken ervan en leiderschap nemen hierin.

‘Die doktor begraipt mai niet’: Katarzyna Rijs, Poolse tolk en patiënten begeleidster

Praktijkondersteuners zien veel patiënten uit Polen of andere Oostbloklanden die soms al meerdere jaren hier werken en wonen. Verdiepen in het cultuurverschil is noodzakelijk. Waarom? Deze patiënten leefden vroeger en nu vaak nog in Polen onder compleet andere omstandigheden en met een heel ander zorgstelsel dan hier. Dat zit diepgeworteld en nemen ze mee als ze naar Nederland komen. Er is dus veel meer dan alleen de taalbarrière. Wil je de patiënt beter begrijpen en ondersteunen dan zijn er essentiële dingen die je moet weten.

De kracht van het huisartsenteam: Maud van Vlerken, projectmanager taakherschikking KOH Eindhoven

De huisartsenzorg staat onder druk. Meer ouderen die langer thuis blijven wonen met meer multi morbiditeit. Daarnaast de substitutie van zorg van tweede lijn naar eerste lijn, een toename van GGZ-zorg en jeugdzorg en toenemende personeelsschaarste. Daarmee staat de toegankelijkheid van zorg, kwaliteit van zorg en betaalbaarheid van zorg onder druk. Eén van de knoppen waar je dan aan kunt draaien is de personele inzet: taakherschikking. Wat is dat dan precies? Waar moet je dan aan denken? En wat betekent dat voor de praktijk en voor jou als POH?

Keuzeworkshops

NLP: Ivo Damen, personal coach en NLP practitioner

Tijdens deze inspirerende workshop maak je kennis met Neuro linguïstisch programmeren (NLP) en beleef je o.a. een oefening waar je nog vaak aan terug zal denken.

Burnout coaching in de natuur: Marc Routs, burnout coach

Uit onderzoeken komt naar voren dat natuur een belangrijke bijdrage kan leveren aan je gezondheid. Door natuur meer te gebruiken in ons zorg systeem, verwachten we een positieve invloed op leefstijl. Door de preventie kan het hopelijk zorgen voor minder zorgconsumptie. Doordat mensen meer gebruik gaan maken van de natuur kan dit ook een positieve uitwerking hebben op ons ecosysteem.

Doel

Na deze dag:

 • weet je het belang van COOL en kun je je beter in de patiënt inleven die dit programma volgt;
 • heb je inzicht in persoonlijke- en implementatieprocessen die digitalisering met zich meebrengt en kun je hier in de toekomst beter op anticiperen;
 • kun je zorgvragen van patiënten uit de Oostbloklanden (met name Polen) beter begrijpen en ondersteunen;
 • heb je helder waarom en welke veranderingen er in de praktijk m.b.t. de inzet van medewerkers in de toekomst mogelijk zijn en kun je voor jezelf (of binnen de praktijk) bepalen welke voorbereidingen of acties je hierop wil ondernemen;
 • weet je hoe het werkt bij H4I;
 • weet je wat NLP inhoudt en kun je een onderwerp meteen in de praktijk toepassen;
 • kun je een bijdrage leveren aan een ontspannen werksfeer;
 • weet je hoe de praktijk Healthcare for internationals werkt.

Voorbereiding

Competentiegebieden
Communicatie met de patiënt, samenwerken, professionaliteit


Locatie:

 • Hoeve Rosa
 • Grubbenvorsterweg 66
 • 5975RB Sevenum