Regionale EKC training: Verdieping in intervisievaardigheden - 11 november 2021

Regionale EKC training: Verdieping in intervisievaardigheden - 11 november 2021
11/11/2021 13:30 - 17:30
Doelgroep:
Huisartsen
Organisatie:
Cohesie Deskundigheidsbevordering
Locatie:
Cohesie - Grote vergaderruimte
Extra info:
Deze scholing is bedoeld voor huisartsen die intervisiegroepen begeleiden
Inlichtingen:
deskundigheidsbevordering@cohesie.org of tel: 077-3203730 (keuze 5)
Accreditatie:
Deze cursus is geaccrediteerd voor 4 punten (ABC1), deze punten tellen ook mee voor de herregistratie EKC bij het CHBB register

Regionale EKC training: Verdieping in intervisievaardigheden

'De beste weg eruit is de weg erin'

Omschrijving
Hoe kom je als intervisie groep tot verdieping? Hoe zorg je er samen voor dat het gesprek meer oplevert dan ‘gezellig bijpraten’ en veel goedbedoelde adviezen die toch net niet helemaal op maat zijn voor de inbrenger en dus niet tot nieuw gedrag leiden? In intervisie staat de persoon in het vak en in zijn/haar handelen centraal. Wat maakt dat je doet zoals je doet, welke onderliggende motieven spelen hierin een rol en hoe kun je jezelf motiveren tot ander gedrag? En hoe onderzoek je dat samen in intervisie? Deze training richt zich op mensen met al enige ervaring met intervisie.

De training wordt verzorgd door Jacqueline Tonnaer, voormalig huisarts en PAM, NHG coach en supervisor (lid Coaches voor Medici). Zij heeft een ruime ervaring in het begeleiden van intervisiegroepen. Graag zet zij haar ervaring in om aan te sluiten bij de actuele leervragen die tevoren ingestuurd kunnen worden.

Deze training wordt georganiseerd in samenwerking met Meditta, huisartsen uit beide regio’s kunnen deelnemen.

Inhoud
In deze scholing staat interactie, uitwisseling en ervaringsleren centraal. We frissen op speelse wijze de kennis van de incident- en roddelmethode op en focussen daarbij op vaardigheden als het formuleren van een goede leer/onderzoeksvraag en de vraagstelling door de deelnemers. Daarnaast maken we kennis met en oefenen een derde methode: de oplossingsgerichte intervisiemethode. Vanwege dit interactieve karakter kunnen maximaal 12 deelnemers aan de training meedoen. Wees er dus snel bij met inschrijven!

Programma
Na een korte kennismaking en introductie gaan we vooral ‘doen’. We bespreken in kleinere groepen 2 keer een inbreng, maken een uitwisselingswandeling en er is de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan de eigen PAM.

Doel
Na het volgen van deze training, heeft/kan de deelnemer:

  • de intervisiebijeenkomst structureren;
  • meer inzicht in de succesfactoren in intervisie;
  • praktische handvatten om tot meer verdieping in de intervisie te komen;
  • de oplossingsgerichte intervisiemethode toepassen.

Voorbereiding
Er is voor een paar deelnemers de mogelijkheid ter plekke in te brengen: grijp je kans! Misschien heb je wel een inbreng over je rol als EKC of iets in te brengen over je rol in jouw eigen intervisiegroep.
Heb je een specifieke vraag aan de PAM of trainer? Mail dit dan vooraf naar t.versteegde@cohesie.org, dan nemen we die mee in de voorbereiding.

Doelgroep
Huisartsen/EKC
De training is in principe gericht op mensen met ervaring in intervisie.

Docenten
J. Tonnaer, voormalig huisarts, arts n.p., intervisie coach
T. Versteegde, huisarts n.p., PAM Cohesie
M. Deckers, huisarts, PAM Meditta

Competentiegebieden
Communiceren, professioneel handelen, samenwerking


Locatie:

  • Cohesie - Grote vergaderruimte
  • Prof. Gelissensingel 20
  • 5912 JX Venlo

T: +31 (0)77 320 3730

Parkeren
Rijd voorlangs de spoedpost en rijd door naar de grote parkeerplaats. Parkeren voor Cohesie is voorbij de slagboom. Aan deze zijde van het gebouw bevindt zich de ingang van Cohesie.