E-LEARNING: Meldcode en signaleren Kindermishandeling en huiselijk geweld verplicht voor alle triagisten en medisch studenten

E-LEARNING: Meldcode en signaleren Kindermishandeling en huiselijk geweld verplicht voor alle triagisten en medisch studenten
Doelgroep:

Triagisten

Organisatie:

Cohesie Deskundigheidsbevordering

Locatie:

Naar keuze

Aanvang:

Ieder gewenst moment, uiterlijk 1/11/2020 afgerond

Inlichtingen:

deskundigheidsbevordering@cohesie.org of tel: 077-3203730 (keuze 5)

Accreditatie:

3 punten (Kabiz) voor het totaal van de modules

E-LEARNING: Meldcode en signaleren Kindermishandeling en huiselijk geweld

Voor iedereen een veilig thuis

Omschrijving
Jaarlijks zijn 119.000 (!!!)kinderen in Nederland slachtoffer van mishandeling. En die telling is van vóór het Corona tijdperk. Juist nu de stress in de huiselijke omgeving is toegenomen en veel kinderen uit beeld zijn geraakt bij scholen, is het belangrijk om hier hulp te bieden. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen, is een belangrijke eerste stap. Geef kindermishandeling geen toekomst!

Naast kinderen zijn er ook andere kwetsbare groepen die te maken kunnen krijgen met huiselijk geweld, denk daarbij aan ouderen en vrouwen. De meldcode geldt ook voor deze vorm van huiselijk geweld.

Inhoud
De KNMG-meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld helpt je bij het maken van de juiste afwegingen. Zodat je weet wat je met je vermoedens aan moet, met wie je deze kunt bespreken en op welk moment. Deze zelf in te plannen e-learnings zijn een goede ondersteuning voor nu. Als we straks weer de scholingen oppakken dan zijn deze modules voorwaarde om te kunnen deelnemen aan de fysieke scholing.

Op www.augeo.nl kun je een overzicht en globale inhoud vinden van alle scholingen. We hebben een lidmaatschap afgesloten voor de HAP. Het is belangrijk dat we op eenzelfde manier omgaan met de meldcode om kindermishandeling en huiselijk geweld goed in beeld te krijgen. Naast triagisten zullen we ook huisartsen, waarnemers, doktersassistenten en andere doelgroepen binnen de keten benaderen om deze e-learning te volgen.

Je ontvangt een inlogcode die je toegang geeft tot de geselecteerde modules voor triagisten. We bieden drie modules aan, twee modules zijn geaccrediteerd en door de toets af te ronden worden de accreditatiepunten bijgeschreven op je overzicht.

  1. Werken met meldcode w2019 (2 uur, 2 punten)
  2. Kindcheck (0,5 uur, geen punten)
  3. Is het thuis veilig? (1 uur, 1 punt)

Na inschrijving ontvang je een inlogcode. Je bepaalt zelf wanneer en waar je deze modules maakt.

Doel
Na het volgen van deze e-learnings:

  • Herken je en weet je om te gaan met (het bespreekbaar maken van) signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld;
  • Weet je wat jouw verantwoordelijkheid is binnen de zorgketen m.b.t. kindermishandeling en huiselijk geweld en weet je welke stappen je kunt ondernemen;
  • Maak je gebruik van de nieuwe meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld.

Competentiegebieden
Vakinhoudelijk handelen; maatschappelijk handelen; professioneel handelen


Locatie:

  • Naar keuze
  • .
  • . .